6 Şubat 2023 Pazartesi günü ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası hayatını kaybeden insanlarımız için tüm ulusumuza başsağlığı, yaralılara ve geride kalanlara acil şifa ve sabır dileriz. Etkilenen tüm vatandaşlarımızın en kısa sürede güvenli, sağlıklı mekanlara yerleştirilmesini ve sürdürülebilir yaşam koşullarına kavuşmalarını diliyoruz.

Öğrencilerimize sahip çıkmaya ve her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Depremden etkilenen öğrencilerimiz dahil olmak üzere, öğrencilerimizin tamamına yakını (1380 bölüm öğrencimizin yanıtladığı anket sonucunda, %90’dan fazla) eğitimlerine kampüste ve yüz yüze devam etmek istediklerini belirtmişlerdir. Bu konuda Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü ailesi olarak, bölüm mensuplarımız, öğrencilerimiz ve mezunlarımız ile birlikte, yurt ihtiyacı olan tüm öğrencilerimizin barınma sorunlarını, üniversite yönetimimiz ile birlikte çözmek zorundayız. Deprem bölgesinde eğitim ve öğretimi devam ettiremeyecek üniversitelerin öğrencileri için de en kısa sürede bir çözüm üretilmesi için destek vermeye hazırız.

Uzaktan eğitimin tüm sakıncalarını tecrübe etmiş paydaşlar olarak, yüz yüze eğitimin, ülkemizin içinde bulunduğu şu durumda, hepimiz için en doğrusu olduğunu düşünüyoruz. Depremin yıkıcı etkilerini düzeltebilmek ve böyle bir tablonun bir daha yaşanmasını engellemek için önümüzdeki tek çıkar yol bilime ve eğitime sarılmaktır. Depremden doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen tüm öğrencilerimizin haklarını gözeterek dersliğinden yurduna, yemekhanesinden laboratuvarlarına kadar tüm olanaklarıyla üniversite eğitimi yüz yüze başlatılmalıdır. Yüz yüze eğitim verilmesi ülkemiz gençliği ve geleceği için şarttır.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Akademik Kurulu olarak, bu görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşıyor, üniversite yönetimimizin bu doğrultuda gerekli adımları ivedilikle atmasını talep ediyoruz.