Prof. Dr. Haluk Külah'ın Büyük Başarısı: "2015 ERC Consolidator Grant" Ödülü

2015 ERC Consolidator Grant

Şubat 2016

Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Haluk KülahAvrupa Birliği Araştırmalar Komisyonu’nun (ERC) en prestijli ödüllerinden olan, “2015 ERC Consolidator Grant” ödülünü almıştır. Haluk Külah hocamızın bu başarısı sadece bölümümüz veya üniversitemizin başarısı olarak değerlendirilmemeli, ülkemizin bir başarısı olarak değerlendirilmelidir.

ERC Ödülleri, Avrupa Birliği araştırma programları çatısı altında olan en prestijli ödüllerdir.  Üç farklı ödül kategorisi bulunmaktadır: “Starting Grant”, “Consolidator Grant” ve “Advanced Grant”. Haluk Külah hocamızın almış olduğu “Consolidator Grant” kariyerinde belli bir noktaya gelmiş, yüksek nitelikli araştırmacıların öncü projelerini destekleyerek, kendilerini ödüllendirme ve kariyerlerini destekleme amacını taşımaktadır. (“Starting Grant” kariyerinin başlangıcında olan araştırmacılara, “Advanced Grant” ise bilim dünyasına büyük katkı yapmış olan tecrübeli araştırmacılara yöneliktir.)

Prof. Dr. Haluk Külah'ın ödül aldığı FLAMENCO: A Fully-Implantable MEMS-Based Autonomous Cochlear Implant başlıklı, yaklaşık 2 Milyon Avro bütçeli, 5 yıllık projenin basın duyurusundan proje detaylarını öğrenebilirsiniz. Ülkemize tüm bilim dalları arasında dokuzuncu, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği dalında ise üçüncü ERC ödülünü[1] kazandıran Haluk Külah hocamızı gönülden kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Prof. Dr. Haluk Külah projeye hazırlanma sürecini ve proje içeriğini anlatıyor.

[1] Diğer iki ödül 2013 yılında Prof. Dr. Özgür Barış Akan (Koç Üniversitesi), 2014 yılında Prof. Dr. Hakan Ürey (Koç Üniversitesi) tarafından alınmıştır.